Jubileumconcert 2022

120 jaar muziek uit de kast

Na de coronapandemie heeft de harmonie de muziekinstrumenten weer op kunnen pakken. Gelukkig maar want dit jaar bestaat de oudste muziekvereniging van Leiden 120 jaar. Dit jubileumjaar wordt door de harmonie afgesloten met een concert op 20 november a.s.

Werkmans Wilskracht is op 17 februari 1902 opgericht als muziekvereniging. Enkele enthousiaste medewerkers van de in die tijd bestaande Leidsche Katoenweverij  wilden graag samen muziek maken. De directie van de weverij zorgde voor de financiën om de instrumenten aan te schaffen. Bovendien regelde de directie repetitieruimte binnen het bedrijf zodat de eerste noten in de weverij geblazen konden worden.

De harmonie staat onder leiding van dirigente Xandra Zijlstra. Met veel enthousiasme weet zij de passie voor muziek op de leden over te brengen. Sinds februari 2022 volgt zij na 25 jaar de dirigent Rein Quint op. Rein Quint was gedurende zijn directieperiode van grote betekenis voor de harmonie. In goede maar vooral ook in mindere tijden met slechts zes leden wist hij door zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen de harmonie te behouden. Naast dirigeren speelde hij zijn partij op de trombone mee om de weinige leden muzikaal te ondersteunen.

De titel verwijst naar de muziekstukken die de harmonie voor dit jubileum uit de kast haalt. 120 jaar historie levert een gevarieerd repertoire op van oude marsen tot film-en musicalmuziek. 

Wanneer U het Leidse culturele gebeuren een warm hart toe draagt dan nodigt de harmonie U van harte uit het jubileumconcert te komen zien en beluisteren. U bent van harte welkom op 20 november  en vanwege dit jubileumjaar is de toegang gratis. Het concert wordt gegeven in het verenigingsgebouw van K&G , J.C. de Rijpstraat 29 , Leiden. Het concert begint om 14.00 uur en vanaf 13.30 uur is de zaal open.